vrijdag 7 januari 2011

One week in

Een week geleden zijn we uit Nederland vertrokken, maar het voelt alsof we hier al veel langer zijn, als je ziet wat we intussen al allemaal gedaan hebben.

De vluchten gingen zoals gepland, met iets meer turbulentie dan gehoopt, dus kwamen we op zondag 2 januari rond de middag aan in Auckland. Daar hadden we afgesproken met een kennis van J., die ons een kleine toeristische toer heeft gegeven. Met 25 graden en een stralende zon is er dan maar 1 logische bestemming: het strand! Zo kregen we in 1 keer een veel positiever beeld van Auckland – tijdens ons vorige bezoek leek het ons maar een lelijke en grauwe, grijze stad.

Maandag vlogen we van Auckland naar Wellington en namen we onze intrek in het motel dat ik vooraf geboekt had. We waren er niet bepaald van onder de indruk (verouderd meubilair en behoorlijk gehorig), dus intussen zijn we al verhuisd (van motel) naar het Central City Appartment Hotel. Behoorlijk luxueuzer, meer centraal gelegen en goedkoper – meer moet dat niet zijn!

We waren ook blij om te ontdekken dat het allemaal goed gegaan was met de eerste poging om wat geld over te schrijven: we hadden al van thuis uit een rekening geopend bij Kiwibank, dus daar hadden we al wat centjes naar overgeschreven. We konden echter pas alles echt activeren (en bankpassen krijgen) als we ons hier in NZ zouden melden. Dat is dus allemaal goed gegaan, en ook het aanvragen van een IRD nummer (voor de belastingdienst) ging heel makkelijk. En oh ja, we hebben ook allebei een NZ mobiel nummer (dat we hier niet op internet gaan zetten, geïnteresseerden mailen maar even) en J. heeft een dongle gekocht waarmee we mobiel kunnen internetten (zodat ik weer kan bloggen).

Nu dat allemaal geregeld is, staat nu als volgende punt op ons to do lijstje: huisje vinden! Gisteren hebben we een eerste poging gewaagd, maar de eerste woning lag in een verkeerde buurt (en rook verdacht vochtig), terwijl de tweede helemaal bovenaan een heuvel lag (en het smerigste tapijt ooit had). We hadden een auto gehuurd en hebben op die manier wel een goed beeld gekregen van de verschillende buurten. Vandaag staan er weer 2 viewings op het programma, met morgen nog eentje.

De container zou op 14 januari gelost worden, wat volgens de verhuizer betekent dat we op 18 januari onze spulletjes zouden kunnen hebben, dus het zou mooi zijn als we dan iets gevonden zouden hebben (let wel even op het veelvuldig gebruik van de voorwaardelijke wijs in de laatste zin).

Maar nu eerst: wasje draaien!

1 opmerking:

  1. Karen en Jeen,

    Ik hoop dat je vlug een huisje vindt want dan kunnen jullie de container laten leegmaken.

    Papa en mama

    BeantwoordenVerwijderen