vrijdag 31 december 2010

Het venijn zit in de staart

Binnen minder dan 24 uur stappen we op het vliegtuig, hoog tijd voor een laatste berichtje vanop het noordelijk halfrond!

De laatste 2 weken hebben we nog wat van het mooie Belgische (cultuur-)landschap genoten, met onder andere een bezoekje aan het Magrittemuseum. Toen ik er nog woonde, was in Jette het woonhuis van de kunstenaar ingericht als museum, maar dat heb ik nooit bezocht. Daarom wilde ik graag nog even naar dit relatief nieuwe museum en dat bleek een goede keuze. Als je er ook heen gaat, huur dan wel even een audiogids, dan krijg je veel meer dan enkel de mooie plaatjes.

Ik had nog kaartjes weten te regelen voor een van de uitverkochte concerten van Ozark Henry in de Ancienne Belgique. Het was een bijzonder concert, want er werden uitsluitend liedjes gespeeld van de nieuwe cd - en hier en daar werd een bestaande hit in een nieuw jasje gebracht. Er waren dus weinig aha-momenten bij het publiek, waardoor bijna de hele zaal de hele avond stokstijf bleef staan luisteren. Blijft grappig, dat verschil tussen het Belgische en Nederlandse concertpubliek.

Tussen al deze belevenissen door hebben we ook nog een (voorlopig laatste) keer Kerst gevierd met familie, afscheid genomen van familie en vrienden, en alle zaken geregeld rondom de verkoop van het huis. Althans, dat dachten we.

Vanochtend kwam de bank met de mededeling dat we even 20.000 EUR voor moesten schieten voor de nota van de notaris. Dachten we alles rond te hebben, krijgen we dat op de valreep te horen! J. heeft zich eventjes heel kwaad gemaakt tegen de mevrouw van de bank, en 3 uur later hebben we een telefoontje gekregen dat het allemaal in orde gemaakt was. Een pak van ons hart, op dit soort verrassingen zitten we niet echt te wachten natuurlijk!

Zo meteen rijden we richting Schiphol, waar we zullen voorovernachten: we worden nl. al om 7u40 bij de incheckbalie verwacht. Voor diegenen die even zeker willen weten dat het allemaal goed gaat met onze vluchten, hierbij de vluchtnummers: SQ0323 (Amsterdam-Singapore), SQ0285 (Singapore-Auckland) en NZ0427 (Auckland-Wellington).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten