woensdag 8 december 2010

Het verhaal tot nu toe (deel 2)

Intussen logeren we weer enkele dagen bij K.´s ouders in de meest leefbare gemeente ter wereld van 2006: Brasschaat en is het tijd om het verhaal weer wat aan te vullen.

Nadat we het bericht hadden gekregen van onze PR, begon er weer een hele hoop regelwerk: het huis te koop zetten, een citytrip naar Londen om de visastickers in onze paspoorten te laten zetten, ... en uiteindelijk ook een datum prikken waarop we de Grote Oversteek zouden maken. Het einde van 2010 leek een logisch moment : K.´s contract liep af eind november en het gaf nog voldoende tijd om alles geregeld te krijgen en van alles en iedereen afscheid te nemen.

De vorige keer was de vlucht met Singapore Airlines (en de overstap in Changi Airport) zo goed bevallen, dat we ook deze keer voor hen gekozen hebben. Tussen Kerst en Nieuwjaar waren de tickets fors goedkoper, dus vandaar de keuze om op 31 december te vliegen.

Dus konden we ons dan gaan focussen op de zoektocht naar een baan (de zoektocht naar een huis begint op het moment dat we daar geland zijn; suggesties zijn welkom!). J. is degene met de meeste straight forward loopbaan en met de beste kansen op de arbeidsmarkt, daarom besloten we dat enkel hij zou solliciteren. Als ik een baan zou vinden in Invercargill en J. ergens in Auckland, zouden we namelijk een behoorlijk logistiek probleem hebben.

Om een lang verhaal kort te maken: na een uitgebreide sollicitatie bij een Nieuw-Zeelands bedrijf (en een meer dan aantrekkelijk job offer), heeft J. besloten om zelfstandig ondernemer te worden, sole trader heet dat in NZ. Dat betekent dat we ons kunnen vestigen waar we willen (hij gaat van huis werken), maar Wellington trekt ons het meest aan. Hier zou ik ook makkelijk aan een baan moeten kunnen komen, alhoewel ik reeds gewaarschuwd ben voor het feit dat "Kiwi experience" hier erg belangrijk is. Je kan een kei zijn in je vak en 8 jaar ervarig hebben, maar als je geen ervaring hebt in Nieuw-Zeeland, kom je niet aan de bak. Enfin, we zullen wel zien.

Op dit moment hebben we het huis verkocht (de notaris op "doet zijn ding" op 7 januari, maar de koopovereenkomst is getekend), de auto verkocht en al onze spullen zitten in de container op een schip richting Nieuw-Zeeland. Omdat het leven in een leeg huis niet aantrekkelijk leek, zijn we deze laatste weken aan het logeren bij vrienden en familie. Mooie manier ook om van iedereen afscheid te nemen, dus wie weet zien we je nog wel voor we in het vliegtuig stappen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten